Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επτά παιδιά μεταξύ των 25 νεκρών αμάχων από βομβαρδισμούς στη Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας

Επτά παιδιά μεταξύ των 25 νεκρών αμάχων από βομβαρδισμούς στη Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 25 άμαχοι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα που είχαν στόχο τον τελευταίο θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα η φιλοϊσλαμιστική ιστοσελίδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι άμαχοι σκοτώθηκαν από τα αεροπορικά πλήγματα που έγιναν χθες Κυριακή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με στόχο το χωριό Αλ Σαάφαχ, «στο οποίο βρίσκεται ο τελευταίος θύλακας του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ», στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν απέδωσε τις επιδρομές αυτές στον Διεθνή Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν στη Συρία μια δύναμη που αποτελείται από Κούρδους και Άραβες μαχητές, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και πραγματοποιεί επιχειρήσεις στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Μετά τη μεγάλη άνοδό του το 2014 και την κατάκτηση τεράστιων εκτάσεων εδαφών στην Συρία και το Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε από τις δυνάμεις της Βαγδάτης και εφεξής βρίσκεται περιορισμένο σε κάποιους τελευταίους θύλακες που εξακολουθεί να ελέγχει στη Συρία, οι οποίοι δέχονται πολλές επιθέσεις.

Από τον πόλεμο στη Συρία, που άρχισε το 2011 μετά την καταστολή από τις αρχές των ειρηνικών διαδηλώσεων που γινόντουσαν στη χώρα κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι, ενώ εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί.

Σχετικά άρθρα