Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Αναστασιάδης: Με απειλές και εκβιασμούς δεν θα υπάρξει λύση στο Κυπριακό

Νίκος Αναστασιάδης: Με απειλές και εκβιασμούς δεν θα υπάρξει λύση στο Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Τουρκία,

«Κάτω από απειλές ή κάτω από εκβιασμό δεν είναι δυνατόν να υπάρξει με ελεύθερη βούληση κατάληξη σε μια λύση, η οποία να επιτρέπει τη δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας», σημείωσε αναφερόμενος στο Κυπριακό ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή, ο Κύπριος Πρόεδρος κάλεσε την Άγκυρα, αλλά και τους Τουρκοκύπριους, να συνειδητοποιήσουν πως για να υπάρξει προοπτική για το μέλλον, πρέπει να υπάρξει και ο ανάλογος αλληλοσεβασμός.

«Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επιβολή της ισχύος διά των όπλων των διάφορων πολιτικών που αποφασίζονται στα όποια κέντρα, δεν θεωρώ ότι αποτελούν απάντηση σε αυτό που ο λαός μας, είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι, αναμένουν», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει προκλητικές δηλώσεις από τουρκοκυπριακής πλευράς, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι ο ίδιος εξέφρασε πολλές φορές ετοιμότητα για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, ωστόσο όπως συμπλήρωσε, «για να πάει κανείς σε συνομιλίες θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις».

Σχετικά άρθρα