Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η εντυπωσιακή Ρωσίδα θέλει να μετατρέψει τη χώρα της σε Νορβηγία – “Να μην μας φοβούνται”

Η εντυπωσιακή Ρωσίδα θέλει να μετατρέψει τη χώρα της σε Νορβηγία – “Να μην μας φοβούνται”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Νορβηγία, Ρωσία,

Το παράδειγμα των σκανδιναβικών χωρών, ιδιαίτερα της Νορβηγίας, η οποία κατάφερε να διαχειρίζεται με τρόπο σωστό τα έσοδα από τους ενεργειακούς της πόρους και είναι μια χώρα με κοινωνικό προσανατολισμό, αρμόζει στην Ρωσία, δήλωσε η γνωστή Ρωσίδα τηλεπαρουσιάστρια και υποψήφια για την ρωσική προεδρία Ξένια Σαμπτσάκ, μιλώντας στους ψηφοφόρους της στην πόλη Μούρμανσκ.

«Μου αρέσει το παράδειγμα των σκανδιναβικών χωρών και πιστεύω ότι αρμόζει για την Ρωσία, καθώς εκεί δεν υπάρχει η ασυδοσία του άγριου καπιταλισμού, αλλά είναι χώρες με κοινωνικό προσανατολισμό, όπου οι άνθρωποι νοιώθουν χρήσιμοι, ότι μπορούν να προσφέρουν και έχουν κοινωνική προστασία» δήλωσε η Σαμπτσάκ.

Αναφερόμενη στην γειτονική με την περιοχή του Μούρμανσκ Νορβηγία, είπε ότι τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της συνεργασίας με την Νορβηγία.

Εκθειάζοντας το νορβηγικό οικονομικό μοντέλο, η Σαμπτσάκ είπε ότι η οικονομία της άρχισε να χτίζεται βασιζόμενη στον τομέα των υδρογονανθράκων, όπως έγινε στην χώρα μας, αλλά το βιοτικό της επίπεδο δεν συγκρίνεται με το δικό μας, επειδή τα χρήματα πηγαίνουν εκεί που πρέπει, και για την ανάπτυξη των άλλων κλάδων της οικονομίας. «Θα ήθελα να μοιάζουμε με την Νορβηγία, αλλά, είναι σίγουρο ότι δεν ακολουθούμε αυτόν τον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της διεθνούς πολιτικής, η Σαμπτσάκ είπε ότι αυτές πρέπει να είναι η εξομάλυνση των σχέσεων και των επαφών και πως η Ρωσία από οικονομικής απόψεως βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορεί να αντέξει την πολιτική του απομονωτισμού.

Μιλώντας εν συνεχεία, μετά την συνάντηση που είχε με τους ψηφοφόρους της, στους δημοσιογράφους η Σαμπτσάκ αναφερόμενη στην σημερινή επετειακή ημέρα, που είναι η Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, είπε ότι η Ρωσία πρέπει να είναι υπερήφανη για τους υπερασπιστές της και να μην είναι μια χώρα εισβολέας.

“Να αγαπούν τη Ρωσία σε όλο τον κόσμο”

«Πρέπει να σταματήσουμε να θέλουμε να φοβούνται την χώρα μας. Πρέπει οι πράξεις μας να είναι τέτοιες ώστε να αγαπούν την Ρωσία σε όλο τον κόσμο. Και μπορούμε αυτό να το κάνουμε. Ας υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας και σε κανέναν να μην επιτιθέμεθα», είπε η Σαμπτσάκ.

Σχετικά άρθρα