Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eπιτέθηκαν με μαχαίρι σε αφισοκολλητή αριστερού πολιτικού κινήματος στην Περούτζια

Eπιτέθηκαν με μαχαίρι σε αφισοκολλητή αριστερού πολιτικού κινήματος στην Περούτζια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία,

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη της Περούτζια ένας τριανταεπτάχρονος ο οποίος εργαζόταν ως αφισοκολλητής του αριστερού πολιτικού κινήματος Potere al Popolo (Εξουσία στον Λαό).

Όπως είπε το ίδιο το θύμα στους αστυνομικούς, κατά την διάρκεια της αφισοκόλλησης, ομάδα αγνώστων των περικύκλωσε και τον τραυμάτισε με τρεις μαχαιριές. Ο τριανταεπτάχρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών πήρε εξιτήριο.

Παράλληλα στο Παλέρμο της Σικελίας ο τοπικός γραμματέας της νεοφασιστικής πολιτικής οργάνωσης Forza Nuova (Νέα Δύναμη), ο Μασιμιλιάνο Ουρσίνο, αργά το απόγευμα της Τρίτης περικυκλώθηκε από ομάδα ανδρών με καλυμμένο το πρόσωπο και ξυλοκοπήθηκε με βίαιο τρόπο.

«Με δέσανε και με ξυλοκόπησαν», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα La Repubblica. To θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του δεν φέρεται να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, όπως γράφει ο Τύπος.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ουρσίνο, το 2006 είχε καταδικασθεί για ληστεία και άσκηση σωματικής βίας κατά μεταναστών. Η Forza Nuova έχει ανακοινώσει για το ερχόμενο Σάββατο προεκλογική ομιλία του γραμματέα της, του Ρομπέρτο Φιόρε, στο Παλέρμο, πρωτεύουσα της Σικελίας. Το Αντιρατσιστικό Φόρουμ της πόλης ζήτησε από τον νομάρχη να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση της ομιλίας.

Σχετικά άρθρα