Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπρόσωπος των Κούρδων διαψεύδει συμφωνία για είσοδο συριακών φιλοκυβερνητικών στην Εφρίν

Εκπρόσωπος των Κούρδων διαψεύδει συμφωνία για είσοδο συριακών φιλοκυβερνητικών στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Νέα σύγχυση έχει προκληθεί από δηλώσεις εκπρόσωπου των Κούρδων της Εφρίν, ο οποίος διέψευσε όλα τα δημοσιεύματα και αναφορές για επικείμενη είσοδο συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στον κουρδικό θύλακα της βορειοδυτικής Συρίας, για να αντιμετωπίσουν από κοινού με τους Κούρδους πολιτοφύλακες την τουρκική επίθεση «Κλάδος Ελαίας», που διεξάγεται από τις 20 Ιανουαρίου.

Ο εκπρόσωπος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) -της κυρίως συνιστώσας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)- στην Εφρίν, Μπρουσκ Χασακέ, μιλώντας στο ρωσικό Sputnik φέρεται να διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία Κούρδων και Δαμασκού για την ανάπτυξη φιλοκυβερνητικών μονάδων στο πλευρό των Κούρδων.

«Η πληροφορία δεν αληθεύει. Επανειλημμένα έχουμε δηλώσει ότι ο συριακός κυβερνητικός στρατός δεν έχει και δεν θα εισέλθει στην Εφρίν. Θα προχωρήσουμε σε επίσημη ανακοίνωση εάν καταλήξουμε σε μια συμφωνία ή αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο η κατάσταση», δήλωσε στο Sputnik.

«Είμαστε κουρασμένοι και αηδιασμένοι από τις συνεχόμενες ψευδείς ειδήσεις. Εάν ο συριακός στρατός εισέλθει στην Εφρίν δεν θα το κρύψουμε από την κοινή γνώμη. Θα το ανακοινώσουμε ότι οι δυνάμεις εισέρχονται στην Εφρίν για να βοηθήσουν τους ντόπιους. Οι πολίτες στην Εφρίν και στο Χαλέπι λαθεμένα πιστεύουν ότι ο συριακός στρατός εισήλθε», είπε ο Χασακέ.

Ωστόσο, δυνάμεις της συριακής Εθνοφυλακής έχουν αναπτυχθεί στις κωμοπόλεις Αλ Ζαχράα και Νουμπλ αναμένοντας το πράσινο φως για να εισέλθουν στην Εφρίν.

Νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την επίθεση της στην Εφρίν ακόμα και εάν αναπτυχθούν στο πλευρό των Κούρδων κυβερνητικά στρατεύματα.

Από το μεσημέρι το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει συνεχόμενα την οδό που αναμένεται να ακολουθήσουν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις για να εισέλθουν στην Εφρίν.

Σχετικά άρθρα