Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μονάδες της συριακής Εθνοφρουράς αναμένουν το «πράσινο φως» για να εισέλθουν στην Εφρίν

Μονάδες της συριακής Εθνοφρουράς αναμένουν το «πράσινο φως» για να εισέλθουν στην Εφρίν

Συριακή στρατιωτική πηγή στο Χαλέπι διέψευσε στο Al Masdar News ότι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, μέχρι αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) δεν έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως σε καμία μονάδα του να εισέλθει στην Εφρίν, παρά τα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η συριακή Εθνοφρουρά έχει συγκεντρώσει δυνάμεις της βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, στις κωμοπόλεις Αλ Ζαχρά και Νουμπλ, αλλά αναμένουν εντολές για να εισέλθουν στον κουρδικό θύλακα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συριακή κυβέρνηση εκτός από εθνοφρουρούς θα στείλει και τακτικούς στρατιώτες στην Εφρίν, ωστόσο, ο αριθμός τους δεν έχει γίνει γνωστός.

Ο κουρδικός θύλακας της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία δέχεται από τις 20 Ιανουαρίου επίθεση από τον τουρκικό στρατό και τους ισλαμιστές μισθοφόρους του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Η τουρκική επίθεση ονομάζεται «Κλάδος Ελαίας» και έχει στόχο να εκδιώξει τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από την Εφρίν και να τη θέσει υπό τουρκικό έλεγχο.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες ήρθαν σε συμφωνία με τον συριακό στρατό να εισέλθει στην Εφρίν και από κοινού να αντιμετωπίσουν την τουρκική επίθεση.

Σχετικά άρθρα