Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζάεφ: Μέχρι τον Ιούλιο συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα

Ζάεφ: Μέχρι τον Ιούλιο συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα

«Πιστεύω ότι θα έχουμε λύση για το όνομα μέχρι τον Ιούλιο» δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με το Reuters.

Η πΓΔΜ αναμένει να φτάσει σε οριστική συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σήμερα αναφερόμενος στο Σκοπιανό στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει να εντατικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις φέτος για την επίλυση της διαμάχης, που έχει εμποδίσει τις φιλοδοξίες της μικρής γειτονικής χώρας της Ελλάδας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα είναι μέλος και των δύο.

«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις επιτυχώς μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, που ανέλαβε τον προηγούμενο Μάιο και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί πιο στενά με την Ελλάδα, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων.

«Έχουμε μια αυτόματη πρόσκληση, που σημαίνει ότι οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ θα αρχίσουν να επικυρώνουν την ένταξη μας (στη Βορειοατλαντική Συμμαχία) αμέσως μόλις εμείς και η Ελλάδα ανακοινώσουμε ότι το πρόβλημα λύθηκε», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα