Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να καταλάβει μια πόλη του ιρακινού Κουρδιστάν

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να καταλάβει μια πόλη του ιρακινού Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Κουρδιστάν, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει να καταλάβει μια κουρδική πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με σαουδαραβικό δημοσίευμα.

«Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να επιτεθεί στην επαρχία του Κιρκούκ και να την θέσει υπό τον έλεγχό του ξανά για να μπορέσει στη συνέχεια να επιστρέψει στην επαρχία της Νινευή», αναφέρει η σαουδαραβική εφημερίδα Okaz επικαλούμενη Ιρακινούς αξιωματούχους.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ Αλ Αμπάντι ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο τη στρατιωτική ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Ωστόσο, χιλιάδες τζιχαντιστές δεν έχουν συλληφθεί. Αρκετοί κινούνται σε ομάδες στην έρημο ή σε βουνά, άλλοι έχουν ξυριστεί και αναμιχθεί με τον άμαχο πληθυσμό.

Στη Μοσούλη σε καθημερινή βάση το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις ή απαγωγές.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος παραμένει παρούσα στο Ιράκ και φαίνεται ότι αναμένει την κατάλληλη στιγμή για να φύγει από τον ανταρτοπόλεμο και να εμφανιστεί κανονικά.

Σχετικά άρθρα