Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι δύο «Μπιτλς» αποκάλυψαν στους Αμερικανούς που είναι θαμμένοι οι όμηροι που αποκεφάλισε ο Τζιχάντι Τζον

Οι δύο «Μπιτλς» αποκάλυψαν στους Αμερικανούς που είναι θαμμένοι οι όμηροι που αποκεφάλισε ο Τζιχάντι Τζον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άλαν Χένινγκ, Αλεξάντα Κότεϊ, Αποκεφαλισμός, Έλληνες Εθελοντές στη Συρία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοχάμεντ Εμουάζι, Ντέιβιντ Χέινς, Πίτερ Κάσιγκ, Ράκα, Στίβεν Σότλοφ, Συρία, Τζέιμς Φόλεϊ, Τζιχαντιστές,

Οι Αμερικανοί ερευνούν μια περιοχή στην έρημο, όχι μακριά από την πόλη Ράκα της Συρίας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι θαμμένοι οι δυτικοί όμηροι που αποκεφάλισε ο Βρετανός υπήκοος και δήμιος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Τζιχάντι Τζον, κατά κόσμον Μοχάμεντ Εμουάζι.

Οι αποκεφαλισμοί των δυτικών ομήρων από τον Εμουάζι (δημοσιογράφοι και εθελοντές ανθρωπιστικών αποστολών τα θύματα), βιντεοσκοπήθηκαν και μεταδόθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας σοκ τότε στις κοινές γνώμες των δυτικών χωρών.

Σύμφωνα με το CNN, την τοποθεσία που θάφτηκαν οι εκτελεσθέντες δυτικοί αποκάλυψαν οι δύο Βρετανοί υπήκοοι συνεργάτες του Εμουάζι, οι Αλεξάντα Κότεϊ (ελληνοκυπριακής καταγωγής) και Ελ Σαφέε Ελσεΐχ, που συνελήφθησαν από τους Κούρδους στην ανατολική Συρία τον Ιανουάριο και βρίσκονται στα χέρια των Αμερικανών και ανακρίνονται.

Κότεϊ και Ελσεΐχ συμμετείχαν στην τετραμελή ομάδα με το παρατσούκλι οι «Μπιτλς» (Beatles), από το βρετανικό μουσικό συγκρότημα, και είχαν υπό την ευθύνη τους τη φύλαξη των δυτικών αιχμαλώτων όπως και την εκτέλεση των θανατικών τους αποφάσεων.

Οι δύο συλληφθέντες τρομοκράτες λέγεται ότι έδωσαν πληροφορίες για το που είναι θαμμένοι οι Ντέιβιντ Χέινς (44 ετών), Άλαν Χένινγκ (47 ετών), Τζέιμς Φόλεϊ (40 ετών), Στίβεν Σότλοφ (31 ετών) και Πίτερ Κάσιγκ (31 ετών).

«Οι δύο ύποπτοι αποκάλυψαν στοιχεία σχετικά με το που είναι θαμμένοι οι όμηροι. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Οι ΗΠΑ θέλουν να πάνε με τους συλληφθέντες στην περιοχή και να τους υποδείξουν που ακριβώς είναι οι ταφές», σύμφωνα με μια πηγή.

Ο επικεφαλής εκτελεστής, ο Τζιχάντι Τζον (Μοχάμεντ Εμουάζι), σκοτώθηκε από αεροπορικό χτύπημα αμερικανικού ντρον στη Ράκα το 2015.

Το τέταρτο μέλος της ομάδας των «Μπιτλς», Αμίν Ντέιβις, εκτίει ποινή κάθειρξης επτάμιση ετών στην Τουρκία από τον Μάιο του 2017.

Σχετικά άρθρα