Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έστησε ενέδρα θανάτου στον Σύρο ταξίαρχο Τζαμάλ Ραζούκ

Το Ισλαμικό Κράτος έστησε ενέδρα θανάτου στον Σύρο ταξίαρχο Τζαμάλ Ραζούκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σκοτώθηκε σε ενέδρα που έστησε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, ο Σύρος ταξίαρχος, Τζαμάλ Ραζούκ, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του συριακού στρατού στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, το Σάββατο το απόγευμα το όχημα που μετέφερε τον υψηλόβαθμο Σύρο αξιωματικό έπεσε σε ενέδρα που είχαν στήσει οι τζιχαντιστές στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Παλμύρα με την πόλη της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Αρχικά μεταδόθηκε ότι ο Τζαμάλ Ραζούκ σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όμως το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε με ανακοίνωσή του να αναλάβει την ευθύνη του θανάτου του, μέσω του τζιχαντιστικού πρακτορείου ειδήσεων Amaq.

Να σημειωθεί ότι στην ανατολική έρημο της Συρίας υπάρχουν εκτάσεις που παραμένουν υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών, ενώ στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί ακόμα τους τελευταίους του θύλακες, όπου προβάλει ισχυρή αντίσταση.

Στον πολεμικό χάρτη της Συρίας, σημειωμένη με αστέρι, η τοποθεσία που σκοτώθηκε ο Τζαμάλ Ραζούκ:

Πολεμικός Χάρτης Συρίας: Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο. Με πράσινο τα εδάφη που ελέγχουν οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές ή η Αλ Κάιντα της Συρίας. Με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος, με κίτρινο οι Κούρδοι, με πράσινο λαδί οι Τούρκοι, οι μπλε πύργοι στα βορειοδυτικά είναι φυλάκια του τουρκικού στρατού στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Σχετικά άρθρα