Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έντεκα χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν στο Στρασβούργο με αίτημα την απελευθέρωση του Οτσαλάν

Έντεκα χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν στο Στρασβούργο με αίτημα την απελευθέρωση του Οτσαλάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Στρασβούργο, Τουρκία,

Πιστοί και φέτος στο ραντεβού τους χιλιάδες Κούρδοι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Στρασβούργου με αίτημα, την απελευθέρωση του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στην Τουρκία και επιπλέον να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Η κινητοποίηση των Κούρδων πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, την πόλη όπου εδρεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάθε χρόνο μετά τη σύλληψη το 1999 του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Στη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, συμμετείχαν 11.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την Αστυνομία, και μεταξύ 25.000 και 30.000, σύμφωνα με τους οργανωτές.

Κρατώντας κουρδικές σημαίες και αφίσες με το πρόσωπο του ηγέτη τους και αψηφώντας τη βροχή και το χιόνι, οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους είχαν έρθει από τη Γερμανία, φώναζαν υπέρ της «απελευθέρωσης του Οτσαλάν».

Επίσης κρατούσαν πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα με τα οποία απευθύνονταν στον ΟΗΕ ζητώντας από τον διεθνή οργανισμό «να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει τη γενοκτονία στην Εφρίν».

Σχετικά άρθρα