Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη επίθεση στους οχυρωμένους τζιχαντιστές στην ανατολική Δαμασκό θα εξαπολύσει ο συριακός στρατός

Μεγάλη επίθεση στους οχυρωμένους τζιχαντιστές στην ανατολική Δαμασκό θα εξαπολύσει ο συριακός στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Δαμασκός, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Μεγάλη επίθεση για να εκκαθαρίσει τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, την Ανατολική Γούτα, από ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις ετοιμάζεται να εξαπολύσει ο συριακός στρατός.

Φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες, δείχνουν μεγάλους αριθμούς τανκς, τεθωρακισμένων, οπλισμένων ημιφορτηγών, αυτοκινούμενων πυροβόλων και πολλές μονάδες πεζικού να συγκεντρώνονται στη συριακή πρωτεύουσα.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο συριακός στρατός σκοπεύει να εξαπολύσει μια καταιγίδα φωτιάς πάνω στις θέσεις των αντικαθεστωτικών στην Ανατολική Γούτα.

Κεντρικό ρόλο στην επίθεση γράφεται ότι θα έχουν οι ελίτ μονάδες του συριακού στρατού, γνωστές και ως «Δυνάμεις Τίγρεις».

Όπως σημειώνεται, είναι η πρώτη φορά που οι «Τίγρεις» θα πολεμήσουν στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Πολεμικός χάρτης:

Με πράσινο χρώμα οι συνοικίες της Δαμασκού που ελέγχουν οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα. Με μαύρο χρώμα η συνοικία Γιάρμουκ που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Με κόκκινο χρώμα η κυβέρνηση. Ο μεγάλος πράσινος θύλακας είναι η Ανατολική Γούτα, όπου αναμένεται να εξαπολυθεί η μεγάλη επίθεση.

Σχετικά άρθρα