Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμετάβλητη για 9η ημέρα η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ

Αμετάβλητη για 9η ημέρα η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ιταλία, Κύπρος, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, Υδρογονάνθρακες,

Αμετάβλητη παραμένει για ένατη μέρα η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να εξακολουθούν να παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ΕΝΙ να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά».

Λευκωσία, Ρώμη, Βρυξέλλες και ΕΝΙ αναμένουν την κρίσιμη ημερομηνία της 22ας Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η τουρκική Navtex, ωστόσο παραμένει ο γρίφος αναφορικά με τις προθέσεις της Τουρκίας.

ΕΝΙ: Διπλωματικό ζήτημα που ξεφεύγει από τον έλεγχό μας

Η ΕΝΙ, η οποία θα πρέπει περί το τέλος του μήνα να μετακινήσει το γεωτρύπανο της στο Μαρόκο, τονίζει ότι ο τουρκικός αποκλεισμός του Saipem 12000 «είναι διπλωματικό ζήτημα που ξεφεύγει από τον έλεγχο της ιταλικής εταιρείας».

Μιλώντας σε αναλυτές στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, ανέφερε ότι το θέμα συζητούν η Ιταλία, η Ευρώπη, η Γαλλία, η Κύπρος και η Τουρκία.

«Πραγματικά δεν είναι υπό τον έλεγχό μας», είπε. Όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόκειται για την τρίτη γεώτρηση της εταιρείας στην περιοχή, ενώ στις άλλες δύο δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα