Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διοικητής YPG στην Εφρίν: «Δεν συμφωνήσαμε να εισέλθει συριακός στρατός στην Εφρίν»

Διοικητής YPG στην Εφρίν: «Δεν συμφωνήσαμε να εισέλθει συριακός στρατός στην Εφρίν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ενώ ο τουρκικός στρατός και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του σφυροκοπούν τις κουρδικές θέσεις, στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μια έντονη φημολογία των τελευταίων 48 ωρών αναφέρει ότι οι Κούρδοι συμφώνησαν να εισέλθουν στην Εφρίν συριακά κυβερνητικά στρατεύματα, απέναντι στους Τούρκους εισβολείς.

Ωστόσο, ο Ροτζχάτ Ροτζ, διοικητής των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην Εφρίν, διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία της κουρδικής πολιτοφυλακής με τη Δαμασκό, για ανάπτυξη κυβερνητικών δυνάμεων στο καντόνι.

«Οι πληροφορίες ότι ο στρατός της κυβέρνησης της Συρίας προετοιμάζεται να εισέλθει στην Εφρίν δεν αληθεύουν. Δεν έχουμε πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση σε αυτό το θέμα και δεν έχουμε κάνει σχετικές συμφωνίες», δήλωσε στο ρωσικό Sputnik.

Προηγουμένως το λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen είχε μεταδώσει ότι συμφωνήθηκε να εισέλθει κυβερνητικός στρατός στην Εφρίν και να τεθεί ως ανάχωμα στην επίθεση του τουρκικού στρατού.

Αξιωματούχοι της Συρίας, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, έχουν καταδικάσει την τουρκική στρατιωτική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» ως επιθετική ενέργεια στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος YPG, Νουρί Μαχμούντ, σε νέες του δηλώσεις επέμενε ότι οι Κούρδοι δεν έχουν πρόθεση να πολεμήσουν ενάντια στη Δαμασκό.

Οι κουρδικές δυνάμεις, όπως τόνισε, μάχονται «για τη σταθερότητα στη Συρία» και αγωνίζονται για επίλυση της κρίσης «σε μια ενωμένη Συρία».

Σχετικά άρθρα