Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύμβουλος Επικοινωνίας YPG: Καλοδεχούμενος ο συριακός στρατός στην Εφρίν

Σύμβουλος Επικοινωνίας YPG: Καλοδεχούμενος ο συριακός στρατός στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), Ριζάν Χαντού, δήλωσε την Παρασκευή στον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό Al-Mayadeen TV, ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός (κυβερνητικοί) μπορεί να αναπτυχθεί σε κάθε σημείο του κουρδικού θύλακα της Εφρίν.

Ο Χαντού, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ισραηλινού F-16 από τη συριακή αεράμυνα την προηγούμενη εβδομάδα, είπε ότι ελπίζει η Συρία να καταρρίψει και τουρκικό μαχητικό.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Εφρίν είναι συριακό έδαφος και μέρος της Συρίας, οπότε ο Συριακός Αραβικός Στρατός είναι καλοδεχούμενος να εισέλθει στο κουρδικό καντόνι.

Οι δηλώσεις αυτές του Συμβούλου Επικοινωνίας των YPG έρχονται στον απόηχο πληροφοριών ότι κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας προετοιμάζονται να εισέλθουν στην Εφρίν, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική στρατιωτική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων κυρίως συνιστώσα αποτελούν οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Εμπροσθοφυλακή των Τούρκων στην επίθεση έχουν τεθεί μονάδες ισλαμιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), συμμορίες τζιχαντιστών πρώην μελών του Ισλαμικού Κράτους και Τουρκμένοι παραστρατιωτικοί, όλοι τους μισθοφόροι της Άγκυρας.

Σχετικά άρθρα