Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες Ρώσοι μισθοφόροι νοσηλεύονται τραυματίες – Τους βομβάρδισαν οι ΗΠΑ στις 7 Φεβρουαρίου

Δεκάδες Ρώσοι μισθοφόροι νοσηλεύονται τραυματίες – Τους βομβάρδισαν οι ΗΠΑ στις 7 Φεβρουαρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μισθοφόροι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι ρωσικές απώλειες από την αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε σε μάχη στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία στις 7 Φεβρουαρίου, εξακολουθούν να απασχολούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι στον εν λόγω βομβαρδισμό σκοτώθηκαν πέντε Ρώσοι «πολίτες», επισημαίνοντας ότι δεν ήταν στρατιωτικοί (σ.σ. ήταν παραστρατιωτικοί) και ότι τα δημοσιεύματα περί δεκάδων ή εκατοντάδων νεκρών ανήκουν στο «κλασικό είδος παραπληροφόρησης».

Παράλληλα η εκπρόσωπός του, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι «υπάρχουν τραυματίες, αλλά όλα αυτά απαιτούν επαλήθευση και πρωτίστως της υπηκοότητας τους, αν είναι δηλαδή όλοι πολίτες της Ρωσίας ή άλλων χωρών».

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα, μετέδωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στη Συρία σκοτώθηκαν 300 άνδρες, μισθοφόροι σε ένα ιδιωτικό στρατό που έχει σχέση με το Κρεμλίνο.

Ρώσος στρατιωτικός γιατρός δήλωσε στο πρακτορείο ότι περίπου 100 φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν, ενώ άλλη πηγή δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 80.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν άλλες πέντε πηγές, οι οποίες γνωρίζουν επίσης το ζήτημα, τις τελευταίες μέρες τραυματίες μεταφέρθηκαν από τη Συρία σε τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά νοσοκομεία.

Μεταξύ των νοσοκομείων αυτών είναι το Τρίτο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Βισνέφσκι στο Κραναγκόρσκ, το νοσοκομείο Μπουρντένκο στην Μόσχα και το νοσοκομείο της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας στην Αγία Πετρούπολη.

Στρατιωτικός γιατρός που εργάζεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Μόσχας, ο οποίος συμμετείχε στην θεραπεία των τραυματιών που ήρθαν από την Συρία, δήλωσε στο Reuters ότι το Σάββατο το βράδυ στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται υπήρχαν περισσότεροι από 50 παραστρατιωτικοί τραυματίες από τους οποίους περίπου το 30% ήταν βαριά τραυματισμένοι.

Γιατρός που τήρησε την ανωνυμία του, επειδή του απαγορεύεται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για τα θύματα, δήλωσε ότι τουλάχιστον τρία αεροπλάνα με τραυματίες έφθασαν στην Μόσχα την περασμένη Παρασκευή και το πρωί της Δευτέρας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τους μετέφεραν σε ειδικά εξοπλισμένα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, το καθένα από τα οποία μπορεί να φιλοξενήσει δύο ή τρεις μονάδες εντατικής θεραπείας για να εξυπηρετήσουν βαριά τραυματίες και μερικές δεκάδες ελαφριά τραυματίες.

Το πρακτορείο μεταδίδει ότι ασθενείς του νοσοκομείου Μπουρντένκο της Μόσχας ανέφεραν σε δημοσιογράφο του πρακτορείου, ο οποίος επιχείρησε να επισκεφθεί το νοσοκομείο την Τετάρτη, ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τραυματίες από τη Συρία.

Στο νοσοκομείο που βρίσκεται στο Κρανσαγκόρσκ και στην Μπαλασίχα δεν επέτρεψαν την είσοδο σε δημοσιογράφο του Reuters.

Στις 7 Φεβρουαρίου μια μεγάλη δύναμη συριακών κυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων επιτέθηκε σε θέσεις των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Οι Κούρδοι κάλεσαν σε αεροπορική υποστήριξη, με αποτέλεσμα οι επιτιθέμενοι να υποστούν μεγάλες απώλειες και να αναγκαστούν να αποτραβηχτούν.

Μετά τη μάχη, πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση της Δαμασκού ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση δεν είχε στόχο τους Κούρδους αλλά μονάδες του Ισλαμικού Κράτους.

*Στην κεντρική φωτογραφία, Ρώσοι μισθοφόροι στη Συρία με άνδρες της συριακής Εθνοφρουράς.

Σχετικά άρθρα