Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ζαχάροβα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Η Ζαχάροβα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία υπονομεύουν τη συριακή εδαφική ακεραιότητα, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Ως υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας εννοείται από τη Μόσχα η υποστήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας, που μαζί με τους συμμάχους τους ελέγχουν σχεδόν όλα τα εδάφη της χώρας ανατολικά του Ευφράτη.

Οι Κούρδοι έχουν ζητήσει η Συρία να γίνει ομοσπονδία, πρόταση η οποία βρίσκει αντίθετη τη Δαμασκό αλλά και τους Άραβες ισλαμιστές αντικαθεστωτικούς. Ωστόσο, η Ρωσία που τώρα μιλά για «υπονόμευση», στο παρελθόν είχε συμφωνήσει σε κουρδική αυτονομία στη Συρία.

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους έπληξε πρόσφατα φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές δυνάμεις στη συριακή επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, επειδή οι τελευταίες επιτέθηκαν στις συμμαχικές προς τον Διεθνή Συνασπισμό, υπό κουρδική διοίκηση, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Από το χτύπημα του Συνασπισμού φέρονται να σκοτώθηκαν άνω των 100 φιλοκυβερνητικών μαχητών, ενώ ανάμεσά στα θύματα φαίνεται ότι υπήρχαν και Ρώσοι εθελοντές.

Σχετικά άρθρα