Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλοι στο Στρατό – Ο Μακρόν ντύνει στο “χακί” και τις γυναίκες

Όλοι στο Στρατό – Ο Μακρόν ντύνει στο “χακί”  και τις γυναίκες

Υποχρεωτική κάνει τη στρατιωτική θητεία για άνδρες και γυναίκες ο Εμανουέλ Μακρόν και θα έχει διάρκεια από τρεις έως έξι μήνες, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος Πρόεδρος

«Επιθυμώ μια υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, ανοιχτή σε γυναίκες και άνδρες, που θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον στρατιωτικό τομέα αλλά η μορφή της οποίας θα μπορούσε να είναι αστική.

Πόση θα είναι η διάρκεια

Η διάρκειά της θα είναι περίπου ένα τρίμηνο αλλά θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη αν ενσωματώσουμε και πολιτική υπηρεσία», ανέφερε ο Μακρόν και πρόσθεσε ότι η ακριβής διάρκεια της θητείας αναμένεται να είναι μεταξύ τριών και έξι μηνών, αλλά αυτό δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας τον περασμένο Μάρτιο, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δεσμευτεί να επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για τους νέους ηλικίας από 18 έως 21 ετών και είχε αναφέρει πως «για ένα μήνα, τουλάχιστον, οι νέοι θα αποκτήσουν άμεση εμπειρία της στρατιωτικής ζωής με την τεχνογνωσία και τις απαιτήσεις της».

Πάντως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για το κόστος εκπαίδευσης χιλιάδων νέων ανθρώπων (υπολογίζεται πως θα εκπαιδεύονται 600.000 με 800.000 νέοι κάθε χρόνο).

Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Γαλλίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,7 δισ. ευρώ τον χρόνο από το 2019 μέχρι το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές δεσμεύσεις που είχε προαναγγείλει ο Εμανουέλ Μακρόν το περασμένο έτος.

Από το 2023 η αύξηση για αμυντικές δαπάνες θα ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ ετησίως, έτσι ώστε η Γαλλία να εκπληρώσει τον στόχο που έχει συμφωνήσει ως μέλος του ΝΑΤΟ να δαπανήσει το 2% του ΑΕΠ στον αμυντικό τομέα μέχρι το 2025.

Σχετικά άρθρα