Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε νέες κυρώσεις για εύπορους Ρώσους

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε νέες κυρώσεις για εύπορους Ρώσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία, Στίβεν Μνούχιν,

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούχιν δήλωσε σε βουλευτές ότι οι κυρώσεις ενάντια σε εύπορους Ρώσους που θα επιβληθούν σε αντίποινα για την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Εργαζόμαστε ενεργά για αυτές τις κυρώσεις», δήλωσε ο Μνούχιν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης ακρόασης για θέματα προϋπολογισμού. «Θα πρέπει να τις αναμένετε στο εγγύς μέλλον».

Μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου ενέκριναν – σχεδόν ομόφωνα – το περασμένο καλοκαίρι νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που επιθυμεί την οικοδόμηση στενότερων σχέσεων με την Μόσχα και είχε εναντιωθεί στο νομοσχέδιο, να το υπέγραφει απροθύμως τον Αύγουστο.

Όπως το απαιτεί η νομοθεσία, το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Γενάρη έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα Ρώσων ολιγαρχών που έχουν στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, και μπορεί να τιμωρηθούν με κυρώσεις, καθώς και ένα εμπιστευτικό παράρτημα που εστάλη αποκλειστικά στο Κογκρέσο.

Σχετικά άρθρα