Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να αποτελεί σοβαρή απειλή στην επαρχία Κιρκούκ του Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να αποτελεί σοβαρή απειλή στην επαρχία Κιρκούκ του Ιράκ

Ο κυβερνήτης της ιρακινής περιφέρειας του Κιρκούκ, Ρακάν Αλ Τζαμπούρι, δήλωσε την Τρίτη ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παραμένει σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιφέρειάς του.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ρωσικό Sputnik, τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος παραμένουν ενεργά σε απομονωμένες περιοχές και φάρμες γύρω από χωριά.

Ζήτησε λοιπόν από την ιρακινή κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μια νέα στρατιωτική επιχείριση για την εκκαθάριση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από το Κιρκούκ.

Κατηγόρησε επίσης τους τζιχαντιστές ότι πραγματοποιούν επιθέσεις με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι απαγάγουν πολίτες.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι του Κιρκούκ έχουν και στο παρελθόν ζητήσει στρατιωτικές ενισχύσεις στα νότια και στα δυτικά της περιφέρειάς τους, αναφέροντας ότι περιφέρονται συμμορίες τζιχαντιστών που γλίτωσαν από προηγούμενες μάχες.

Το Ιράκ ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2017 την κατάρρευση της εδαφικής κυριαρχίας του Ισλαμικού Κράτους και τη στρατιωτική του ήττα. Ωστόσο, χιλιάδες τζιχαντιστές κρύβονται στην ύπαιθρο ή σε υπόγεια καταφύγια ή έχουν ξυριστεί και αναμιχθεί με τον άμαχο πληθυσμό.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να εντοπίσουν και να εξαρθρώσουν τους πυρήνες και τα δίκτυα του Ισλαμικού Κράτους.

Στον χάρτη της Google σημειωμένη η περιφέρεια του Κιρκούκ στο Ιράκ:

Σχετικά άρθρα