Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι δεν συνιστά πλέον απειλή για την ασφάλεια του Ιράκ»

«Ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι δεν συνιστά πλέον απειλή για την ασφάλεια του Ιράκ»

Την άποψη ότι ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι δεν συνιστά πλέον απειλή για την ασφάλεια του Ιράκ, εξέφρασε μιλώντας στο Sputnik ο Καρίμ Αλ Νουρί, ένας από τους ηγέτες της ιρακινής σιιτικής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης).

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες σχετικά με το που κρύβεται ο «χαλίφης» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι αντιφατικές και καθόλου ακριβείς.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η υπόθεση εάν ο Μπαγκντάντι είναι ζωντανός ή νεκρός δεν είναι σημαντικό καθώς η ένοπλη οργάνωση στο Ιράκ έχει εξαλειφθεί. Η παρουσία του δεν αποτελεί πλέον απειλή για την ιρακινή ασφάλεια», είπε.

Βεβαίως αυτό δεν είναι ακριβές. Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ ηττήθηκε στρατιωτικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει εξαλειφθεί όταν καθημερινά πραγματοποιεί βομβιστικές επιθέσεις και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες και χιλιάδες μέλη έχουν διασκορπιστεί σε ολόκληρη τη χώρα ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό.

Τη Δευτέρα ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, Αλί Αλ Μπάσρι, δήλωσε ότι ο Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρισης τον Ιούλιο και η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να ηγείται όπως παλιά. Μάλιστα, όπως λέγεται, μετά βίας μπορεί να μετακινηθεί μόνος του δίχως βοήθεια.

Σχετικά άρθρα