Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Νεκροί δύο τζιχαντιστές που σχεδίαζαν επιθέσεις πριν τις εκλογές του Μαρτίου

Ρωσία: Νεκροί δύο τζιχαντιστές που σχεδίαζαν επιθέσεις πριν τις εκλογές του Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εκλογές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καύκασος, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Δύο τζιχαντιστές, οι οποίοι σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Ινγκουσετία, στον βόρειο Καύκασο στη Ρωσία, σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εν όψει των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου, δήλωσε ο επικεφαλής των Αρχών στην Ινγκουσετία, Γιούνους-Μπεκ Γιεβκούροφ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με την εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή της Ρωσίας, οι δύο τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μια ορεινή περιοχή νοτιοανατολικά του χωριού Αλί Γιουρτ την 10η Φεβρουαρίου.

Ο ένας τους καταζητείτο από τις ρωσικές αρχές διότι είχε ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οι άνδρες ήταν εφοδιασμένοι με τουφέκια εφόδου κι είχαν μαζί τους ζώνες με εκρηκτικά και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, πυρομαχικά, χειροβομβίδες και άλλο εξοπλισμό.

Ο Γιεβκούροφ ανέφερε ότι «λόγω της εξουδετέρωσης αυτών των εξτρεμιστών απετράπη μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων την προεκλογική περίοδο και την ημέρα των εκλογών».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η «επιχείρηση για τον εντοπισμό αυτών των εξτρεμιστών έγινε από κοινού από τις ειδικές υπηρεσίες του Νταγκεστάν και της Ινγκουσετίας».

Ο ηγέτης της Ινγκουσετία είπε ότι μπορεί να υπάρξουν κι άλλες προσπάθειες να εμποδιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα αποτραπούν από τις Αρχές.

«Η καλή είδηση είναι ότι τα μέλη του εγκληματικού υποκόσμου δεν κατάφεραν να βρουν υποστήριξη από τον πληθυσμό της περιοχής. Υποθέτω ότι υπάρχουν “πυρήνες εν υπνώσει”, αλλά πλέον συνειδητοποιούν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας αναλαμβάνουν δράση προληπτικά», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα