Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφαίρεσαν 19 σκουλήκια από το μάτι 26χρονης στο Όρεγκον των ΗΠΑ

Αφαίρεσαν 19 σκουλήκια από το μάτι 26χρονης στο Όρεγκον των ΗΠΑ
Διαβάστε σχετικά για ΗΠΑ, Μάτια, Μύγα, Όρεγκον,

Mία γυναίκα από το Όρεγκον, που έβγαζε σκουλήκια από τα μάτια της, είναι η πρώτη γνωστή ανθρώπινη περίπτωση παρασιτικής μόλυνσης που διαδίδεται από μύγες.

Η 28χρονη -σήμερα- Άμπεϊ Μπέκλεϊ εργαζόταν σε εμπορικό αλιευτικό σκάφος στην Αλάσκα το 2016, όταν ένιωσε κάτι πίσω από το βλέφαρό της, κι ενώ βρισκόταν εν πλω.

Πέντε μέρες αργότερα, αφότου επέστρεψε στη στεριά, προσπάθησε να ανακαλύψει τι ήταν αυτό που την ενοχλούσε, υποθέτοντας ότι πρόκειται για κάποια βλεφαρίδα. Όμως, αντ’ αυτού αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για σκουλήκι.
Η κοπέλα επισκέφθηκε οφθαλμίατρο, ο οποίος σε πρώτη φάση της αφαίρεσε τέσσερα ακόμη σκουλήκια, αλλά δεν είχε ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Τελικά μετά την επίσκεψή της σε ειδικό οφθαλμίατρο στο Πόρτλαν, όπου έλαβε δείγματα από το μάτι της, διαγνώστηκε με Thelazia gulosa.

Πρόκειται για έναν τύπο σκουληκιού του ματιού που παρατηρείται στα βοοειδή στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και στο νότιο Καναδά, αλλά ποτέ μέχρι τώρα σε άνθρωπο.

Διαδίδονται από έναν τύπο μύγας γνωστού ως «μύγα προσώπου» και τρέφονται με τα δάκρυα που λιπαίνουν τον βολβό του ματιού, λένε οι επιστήμονες.

Οι γιατροί της αφαίρεσαν άλλα 14 (συνολικά 19) σκουλήκια, τα οποία ήταν διαφανή και είχαν μήκος περίπου 1,5 εκατοστού και μάλιστα ανέφεραν την υπόθεση τη Δευτέρα στο περιοδικό « American Journal of Tropical Medicine and Hygiene».

Μετά την αφαίρεσή τους, δεν βρέθηκαν άλλα σκουλήκια και δεν είχε άλλα συμπτώματα.

Σχετικά άρθρα