Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τίλερσον ανακοίνωσε άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια στη μάχη των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Ο Τίλερσον ανακοίνωσε άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια στη μάχη των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Ρεξ Τίλερσον, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το τέλος της ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επιτύχει μια βιώσιμη νίκη εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Ο Τίλερσον, που έκανε τις δηλώσεις αυτές από το Κουβέιτ όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει να προσφέρει επιπλέον βοήθεια ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σταθεροποίηση των περιοχών της Συρίας που έχουν απελευθερωθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο τερματισμός της ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης δεν σημαίνει ότι πετύχαμε βιώσιμη νίκη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε.

«Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής, της πατρίδας μας και άλλες περιοχές του πλανήτη», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.

Οι τζιχαντιστές, που έχουν χάσει όλα τα εδάφη που είχαν υπό τον έλεγχό τους στο Ιράκ και βρίσκονται στα πρόθυρα ήττας και στη Συρία, προσπαθούν να κερδίσουν εδάφη σε άλλες χώρες όπου είναι ενεργοί, σημείωσε ο Τίλερσον, εκτιμώντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί η ιστορία αλλού».

Σχετικά άρθρα