Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναφορές για θανάτους Ρώσων σε μάχη με δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία

Αναφορές για θανάτους Ρώσων σε μάχη με δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ρώσοι μαχητές έπεσαν νεκροί σε μία μάχη ανάμεσα σε δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ και φιλοκυβερνητικούς παραστρατιωτικούς προ ημερών στη Συρία, όπως δήλωσαν πρόσωπα τα οποία γνώριζαν τα θύματα.

Ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσε ότι πάνω από 100 ένοπλοι που μάχονταν στο πλευρό του κυβερνητικού στρατού σκοτώθηκαν όταν ο συνασπισμός και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από αυτόν, απέκρουσαν μια επίθεση μεγάλης κλίμακας την 7η Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η οποία υποστηρίζει τις δυνάμεις του Άσαντ στον πόλεμο στη Συρία, ανέφερε ότι οι φιλοκυβερνητικοί παραστρατιωτικοί μαχητές έκαναν αναγνώριση, όχι επίθεση, και πρόσθεσε ότι δεν βρίσκονταν στην περιοχή Ρώσοι στρατιωτικοί.

Ωστόσο, τουλάχιστον δύο Ρώσοι, οι οποίοι πολεμούσαν στις τάξεις των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων φαίνεται πως σκοτώθηκαν στη μάχη αυτή στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όπως δήλωσαν άνθρωποι που τους γνώριζαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο ένας από τους νεκρούς κατονομάστηκε ως ο Βλαντίμιρ Λόγκινοφ, ένας Κοζάκος από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Ο Μαξίμ Μπούγκα, ηγέτης της κοινότητας των Κοζάκων εκεί, ανέφερε πως ο Λόγκινοφ σκοτώθηκε την 7η Φεβρουαρίου ενώ βρισκόταν μαζί με «δεκάδες» άλλους Ρώσους μαχητές.

Ο άλλος άνδρας που σκοτώθηκε κατονομάστηκε ως ο Κιρίλ Ανανίεφ, ριζοσπαστικοποιημένος Ρώσος εθνικιστής.

Ο Αλεξάντερ Αβέριν, εκπρόσωπος του εθνικιστικού κόμματος στο οποίο ανήκε, δήλωσε στο Reuters ότι ο Ανανίεφ σκοτώθηκε από πυρά πυροβολικού στην ίδια μάχη, την 7η Φεβρουαρίου.

Το Reuters μετέδωσε ωστόσο ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τους θανάτους κανενός από τους δύο άνδρες από ανεξάρτητες πηγές.

Ο συντηρητικός πολιτικός Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, ένας από τους υποψήφιους για την προεδρία της Ρωσίας στις εκλογές του επόμενου μήνα, κάλεσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αποκαλύψει πόσοι Ρώσοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία και υπό ποιες συνθήκες.

«Εάν έχουμε μεγάλης κλίμακας απώλεια ζωής Ρώσων πολιτών, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής των ενόπλων μας δυνάμεων είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τη χώρα και να αποφασιστεί ποιος φέρει ευθύνη», ανέφερε ο Γιαβλίνσκι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα του, το Γιάμπλοκο.

Σχετικά άρθρα