Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τιμές κηδεύτηκαν 10 Ελληνορθόδοξοι Σύροι παραστρατιωτικοί που σκοτώθηκαν από αμερικανικά αεροπλάνα

Με τιμές κηδεύτηκαν 10 Ελληνορθόδοξοι Σύροι παραστρατιωτικοί που σκοτώθηκαν από αμερικανικά αεροπλάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Σκελεμπίγια (Σελευκόβηλος), Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Ρωμιοί της Αντιοχείας, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χάμα (Επιφάνεια), Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτης ξημερώματα, δυνάμεις του συριακού στρατού με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και παραστρατιωτικών εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στις θέσεις των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Οι Κούρδοι κάλεσαν αμέσως σε αεροπορική υποστήριξη και τα αμερικανικά πολεμικά σφυροκόπησαν άγρια τους επιτιθέμενους σκοτώνοντας περισσότερους από 100. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην κωμόπολη Χασίμ στην ανατολική όχθη του Ευφράτη ποταμού.

Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι οι αεροπορικές τους επιδρομές ήταν αμυντική ενέργεια σε επιθετική κίνηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων ενάντια στους συμμάχους του Διεθνούς Συνασπισμού στην περιοχή, τονίζοντας μάλιστα ότι συριακά στρατεύματα υποστηριζόμενα από τακς και πυροβολικό απειλούσαν να επιτεθούν σε «καθιερωμένο αρχηγείο».

Οι Σύροι από την πλευρά τους δεν διαφωτίζουν τι ακριβώς συνέβη. Αναφέρουν απλώς ότι επλήγησαν οι θέσεις τους από αμερικανικά αεροπλάνα.

Πολλοί από τους νεκρούς Σύρους κυβερνητικούς ήταν άνδρες της Εθνοφρουράς και της ομάδας καταδρομέων «Κυνηγών των ISIS».

Δέκα από τους σκοτωμένους «Κυνηγούς των ISIS» ήταν Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί και κηδεύτηκαν στην κωμόπολη καταγωγής τους, στην Αλ Σκελεμπίγια της επαρχίας Χάμα στη βορειοδυτική Συρία.

Η ονομασία Αλ Σκελεμπίγια είναι η αραβική προφορά της ελληνικής ονομασίας της πόλης «Σελεύκεια προς Βήλῳ», που στα λατινικά προφέρεται «Seleucia ad Belum». Αργότερα η ονομασία έγινε μια λέξη, δηλαδή Σελευκόβηλος.

Ακόμα και σήμερα η Σελευκόβηλος παραμένει μια ελληνορωμαϊκή πόλη και απόδειξη ότι οι κάτοικοί της είναι άπαντες αραβόφωνοι Ελληνορθόδοξοι, δηλαδή απόγονοι Ελλήνων και Ρωμαίων.

Οι κηδείες ήταν ελληνορθόδοξες και οι άνδρες θάφτηκαν με στρατιωτικές τιμές, ενώ τα φέρετρα έφεραν στους ώμους τους οι συμπολεμιστές τους.

Να σημειωθεί ότι το καθεστώς Άσαντ το υποστηρίζουν σθεναρά οι Χριστιανοί (όλων των δογμάτων), οι Αλαουίτες και οι Δρούζοι της Συρίας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος Άσαντ είναι Αλαουίτης στο θρήσκευμα, ανήκει δηλαδή σε μια νεοπλατωνική σέχτα.

Οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας, γνωστοί και ως Έλληνες Αντιοχείς, αριθμούν περίπου 700.000 με 1,2 εκ. στη Συρία και περίπου 600.000 στον Λίβανο.

Ο κυρίως θύλακάς τους είναι μια περιοχή που μοιράζεται μεταξύ της βορειοδυτικής Συρίας και του βορειοανατολικού Λίβανου μέχρι τις ακτές της Μεσογείου, που πιάνει κυρίως τις συριακές επαρχίες Χάμα και Ταρτούς.

Οι πληθυσμοί αυτοί είναι ελληνικοί και υπέστησαν διώξεις από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως Έλληνες.

Οι Ρώσοι προσπαθούν να τους πείσουν εδώ και έναν αιώνα ότι δεν είναι Έλληνες αλλά Αραμαίοι, για να τους αποκόψουν από τον ελληνισμό και τη Δύση και να τους έχει η Μόσχα -λόγω Ορθοδοξίας- δική της επιρροή.

Και όπως βλέπετε τα αποτελέσματα της ρωσικής πολιτικής στη Συρία, ελληνικής καταγωγής Σύροι παραστρατιωτικοί, που κατατάχθηκαν για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκαν από αμερικανικά μαχητικά επειδή διατάχθηκαν να επιτεθούν στους Κούρδους.

Δείτε φωτογραφίες:

Σχετικά άρθρα