Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν κάλεσε τον Πούτιν να διευκολύνει το τέλος του δράματος των αμάχων στη Συρία

Ο Μακρόν κάλεσε τον Πούτιν να διευκολύνει το τέλος του δράματος των αμάχων στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Κάλεσμα στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν να διευκολύνει το τέλος του δράματος των αμάχων στη Συρία απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά την αρνητική στάση της Ρωσίας σχετικά με την πιθανότητα εκεχειρίας.

Η Μόσχα εξέφρασε, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την άποψη ότι μια πανσυριακή εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους είναι «μη ρεαλιστική», μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες επίτευξής της.

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, κυρίως στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην Ανατολική Γούτα, προπύργιο των ισλαμιστών και των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα, από το σφυροκόπημα, από εδάφους και αέρος που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ.

Άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού και του ισλαμιστικού φιλότουρκου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) κατά των Κούρδων πολιτοφυλάκων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Σχετικά άρθρα