Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι δικαστικοί μπορούν να οδηγούν μεθυσμένοι χωρίς να συλλαμβάνονται

Οι Ρώσοι δικαστικοί μπορούν να οδηγούν μεθυσμένοι χωρίς να συλλαμβάνονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλκοόλ, Δικαιοσύνη, Δικαστικό Σώμα, Δικαστικοί Λειτουργοί, Ρωσία,

Οι Ρώσοι αστυνομικοί δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να συλλαμβάνουν δικαστικούς που διαπράττουν τροχαίες παραβάσεις, ακόμη και αν οδηγούν σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα με μια τροποποίηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ.

Ο νέος κώδικας, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, απαγορεύει στους αστυνομικούς της τροχαίας να αφαιρούν το δίπλωμα οδήγησης των δικαστικών, να τους υποβάλουν σε αλκοτέστ ή ακόμη και να τους κάνουν παρατήρηση.

Η μοναδική δυνατότητα που απομένει στους αστυνομικούς οι οποίοι θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο είναι να συντάξουν μια έκθεση και να την υποβάλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τους εισαγγελείς

Το καθεστώς αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τους εισαγγελείς. Ο στόχος ήταν “να εμποδιστεί η αστυνομία να ασκεί πιέσεις στους εισαγγελείς”, όπως υποστήριζε η Γενική Εισαγγελία, πρωτοβουλία της οποίας υπήρξε αυτό το νέο μέτρο.

Πρόσφατα, ο νόμος για όσους οδηγούν μεθυσμένοι έγινε πιο σκληρός στη Ρωσία: οι οδηγοί που προκαλούν θανατηφόρα δυστυχήματα ενώ έχουν πιει αλκοόλ μπορεί να τιμωρηθούν τουλάχιστον με φυλάκιση δύο ετών.

Περίπου 20.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα