Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσκοβισί: Φθάσαμε στο τέλος του δρόμου – Διανύουμε την τελευταία ευθεία

Μοσκοβισί: Φθάσαμε στο τέλος του δρόμου – Διανύουμε την τελευταία ευθεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Οικονομική Ανάπτυξη, Πιέρ Μοσκοβισί,

Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου, διανύουμε την τελευταία ευθεία, ανέφερε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας ενώπιον των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Όταν διανύσει κανείς το 70% έως 80% του δρόμου, πρέπει όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είπε ο κ. Μοσκοβισί σημειώνοντας ότι και οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Η ευχή μου είναι η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα, δηλαδή να είναι μια κυρίαρχη χώρα με όλα τα δικαιώματα και όλα τα καθήκοντα, είπε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί, δεν πρέπει να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα».

Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ισχυρή επιθυμία του η Ελλάδα να γίνει ένα κράτος μέλος, όπως τα άλλα κράτη, με μια δημοκρατία ευήμερη, προκειμένου οι Έλληνες να μείνουν και να ζήσουν στην Ελλάδα, σε μια ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα.

Ο κ. Μοσκοβισί, αναφερόμενος στη μετά μνημονίου εποχή, είπε πως τις προσεχείς εβδομάδες πρέπει να δημιουργηθεί μια στρατηγική ανάπτυξης, μια στρατηγική που θα σχεδιαστεί από τους Έλληνες για τους Έλληνες.

Όσο για την εμπειρία που κληροδότησε η κρίση, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να γίνει πιο αυτόνομη στο μέλλον, και να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού ταμείου που θα ελέγχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους Ευρωπαίους πολίτες.

Αλλά και για το ζήτημα της συνοχής, ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια ενισχυμένη οικονομική και νομισματική ένωση στη βάση της δημοκρατίας γιατί δεν γίνεται πλέον να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις σε μια κλειστή ομήγυρη.

Σχετικά άρθρα