Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

16χρονη Κούρδισσα ερωτική σκλάβα πέθανε από την καρδιά της ένα μήνα μετά την απελευθέρωσή της

16χρονη Κούρδισσα ερωτική σκλάβα πέθανε από την καρδιά της ένα μήνα μετά την απελευθέρωσή της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Μια 16χρονη Κούρδισσα Γιαζίντι, η Σαχντ Χοντρ Μιρζά, από την κωμόπολη Ταλ Μπανάτ του βόρειου Ιράκ, που πιαστεί σκλάβα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και στις αρχές του έτους απελευθερώθηκε, πέθανε την Τρίτη από οξεία καρδιακή ανεπάρκεια. Η δεκαεξάχρονη είχε μείνει τρία χρόνια σκλάβα στα χέρια των τζιχαντιστών.

Η Σαχντ εξέπνευσε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν, στο Νταχούν του ιρακινού Κουρδιστάν. Τα προβλήματα υγείας της ήταν αποτέλεσμα των όσων υπέφερε ως αιχμάλωτη των τρομοκρατών.

Η νεαρή είχε βιαστεί από πάμπολλους τρομοκράτες, που τη χρησιμοποιούσαν ως ερωτική σκλάβα από την ηλικία των 12 ετών όταν την έπιασαν.

Η Σαχντ και ο κατά τέσσερα χρόνια μικρότερος αδελφός της αρπάχτηκαν από έναν Ιρακινό έξω από το σχολείο τους στην Ταλαφάρ το 2014.

Αφού ο απαγωγέας τη βίασε και τη βασάνισε, την πούλησε σε ένα μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, στον Άμπου Χαλίλ Αλ Μπαγκντάντι.

Η Σαχντ και ο αδελφός της κατάφεραν να απελευθερωθούν από τον τζιχαντιστή που τους κρατούσε κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ενώ ο τρομοκράτης τζαξίδευε μαζί με τα παιδιά, έπεσαν σε μπλόκο Κούρδων μαχητών. Τότε η Σαχντ βρήκε το θάρρος και φώναξε στους συμπατριώτες της ότι ο άνδρας αυτός ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Τα δύο αδέλφια απελευθερώθηκαν από τον δεσπότη τους και μεταφέρθηκαν στο Ιράκ. Στις 5 Ιανουαρίου η Σαχντ εισήχθη στο νοσοκομείο. Ένα μήνα μετά πέθανε.

Η μοίρα του πατέρα της, όπως και των ακόμα τεσσάρων αγοριών και των δύο κοριτσιών αδελφών της, που επίσης απήχθησαν από το Ισλαμικό Κράτος, παραμένει άγνωστη.

Ο αδελφός της, που είχαν αιχμαλωτιστεί μαζί, ζει με τη μητέρα τους και τον θείο τους.

Σχετικά άρθρα