Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσπαθούν να άρουν τα τελευταία εμπόδια για να σχηματίσουν κυβέρνηση στη Γερμανία

Προσπαθούν να άρουν τα τελευταία εμπόδια για να σχηματίσουν κυβέρνηση στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Μάρτιν Σουλτς, Χορστ Ζεεχόφερ,

Το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού να συνεχιστούν και την Τετάρτη αφήνουν ανοιχτό κύκλοι των δυνητικών εταίρων (CDU/CSU, SPD) σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για «πρόοδο, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς».

Η επικεφαλής των CDU Άνγκελα Μέρκελ, CSU Χορστ Ζεεχόφερ και SPD Μάρτιν Σουλτς βρίσκονταν αργά το βράδυ της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, σε μια προσπάθεια να άρουν τα τελευταία εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας.

Η διάσταση απόψεων, όπως αναφέρει η BILD, αφορά κυρίως θέματα αγοράς εργασίας, στα οποία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διεκδικεί τις μεγαλύτερες δυνατές παραχωρήσεις.

Η εφημερίδα μεταδίδει ακόμη ότι το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος υπάρχει ήδη από τη Δευτέρα και αριθμεί 167 σελίδες, λείπουν ωστόσο οι 14 σελίδες του προοιμίου και κάποια σημεία που βρίσκονται ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

Σχετικά άρθρα