Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίθανος Τσαβούσογλου: Οι ΗΠΑ να βάλουν την ασφάλεια της Τουρκίας πάνω από τους δικούς τους στόχους

Απίθανος Τσαβούσογλου: Οι ΗΠΑ να βάλουν την ασφάλεια της Τουρκίας πάνω από τους δικούς τους στόχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Συρία, Τουρκία,

Η συνεχιζόμενη στρατιωτική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα PYD της Συρίας και στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν θέτει μόνο σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας αλλά και δηλητηριάζει τη μακρόχρονη διμερή σχέση μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο καναδικό περιοδικό Ottawa Life Magazine.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έδωσε τη συνέντευξη στο περιθώριο της συμμετοχής του στην υπουργική σύσκεψη στο Βανκούβερ για «Την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Κορεατική Χερσόνησο».

Το περιεχόμενο της συνέντευξης αναμεταδόθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία διανύουν μια ευαίσθητη περίοδο επειδή Άγκυρα και Ουάσιγκτον έχουν διαφορετικές θεάσεις σε σημαντικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτοφυλακών των PYD/YPG στη Συρία και της παρουσίας της «Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης (FETÖ)» -δηλαδή της υποτιθέμενης οργάνωσης του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν– στις ΗΠΑ.

«Ως ΝΑΤΟϊκός σύμμαχος η Τουρκία ορθά ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν σε προτεραιότητα τις ζωτικής σημασίας ανησυχίες της για την ασφάλειά της και να τις βάζουν υπεράνω των βραχυπρόθεσμων τακτικών πολιτικών στόχων τους», είπε.

«Ωστόσο, η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι μακροχρόνιες σύμμαχοι και οι σχέσεις μας δοκιμασμένες στον χρόνο», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Σχετικά άρθρα