Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί θα εκπαιδευθούν στα άρματα μάχης οι Ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς

Γιατί θα εκπαιδευθούν στα άρματα μάχης οι Ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρματα Μάχης, Ιερέας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ρωσία, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο Μόσχας - Πατριαρχείο Ρωσίας, Χριστιανοί,

Περίπου τριάντα ορθόδοξοι ιερείς, που υπηρετούν στον ρωσικό στρατό, θα κληθούν να εκπαιδευτούν στην οδήγηση των αρμάτων μάχης και στον στρατιωτικό εξοπλισμό επικοινωνίας την επόμενη εβδομάδα.

Την πληροφορία έδωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ανώτερος αξιωματούχος της Εκκλησίας.

«Οι κληρικοί που συμμετέχουν μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις στα πεδία των μαχών συχνά αναγκάζονται να απεγκλωβίσουν στρατιώτες από τα τεθωρακισμένα οχήματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Εκκλησίας της σιβηρικής πόλης Ομσκ στο TASS, εξηγώντας έτσι τον λόγο για τον οποίο οι ιερείς θα πρέπει να εκπαιδευτούν στην οδήγηση στρατιωτικών οχημάτων.

Ο εκπρόσωπος της εκκλησίας τόνισε πως είναι θετικό όταν ένας ιερέας έχει εμπειρία από την δική του υπηρεσία στον στρατό και μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις, αλλά αναρωτήθηκε «τι θα γίνει», όταν δεν υπάρχει η σχετική εμπειρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιερείς δεν θα εκπαιδευθούν στην χρήση όπλων και η εκπαίδευσή τους θα περιοριστεί στην οδήγηση αρμάτων μάχης και στην χρήση του στρατιωτικού εξοπλισμού επικοινωνίας.

Η εκπαίδευση των ιερέων θα διεξαχθεί σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης έξω από την πόλη Ομσκ.

«Τι θα συμβεί αν η μόνη ελπίδα για έναν τραυματισμένο στρατιώτη είναι ένας άοπλος ιερέας που δεν γνωρίζει πώς να οδηγεί ένα άρμα μάχης ή να χειριστεί τον εξοπλισμό για την επικοινωνία;», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας.

Σχετικά άρθρα