Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι και κυβερνητικοί σκότωσαν στην αν. Συρία τον Ιανουάριο 400 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Κούρδοι και κυβερνητικοί σκότωσαν στην αν. Συρία τον Ιανουάριο 400 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Βαριές απώλειες υπέστη το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) τον πρώτο μήνα του 2018 σε μάχες στην ανατολική Συρία, όπου συνεχίζει και αντιστέκεται στους τελευταίους θύλακές του στα σύνορα κοντά στο Ιράκ, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Από την ανατολική όχθη του Ευφράτη το Ισλαμικό Κράτος μάχεται ενάντια στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, υπό κουρδική διοίκηση, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Στη δυτική όχθη αντιμετωπίζει τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το Ισλαμικό Κράτος μέτρησε και στα δύο μέτωπα περίπου 400 νεκρούς.

Στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, εκεί που συγκρούεται με τους Κούρδους, το Ισλαμικό Κράτος έχει μια δύναμη 3.000 – 4.000 τζιχαντιστών και αυτή αποτελεί την κυρίως συγκέντρωση ανδρών του.

Έτσι, στις μάχες με τον συριακό αραβικό στρατό και τις φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές δυτικά του Ευφράτη το Ισλαμικό Κράτος έχασε 100 άνδρες, ενώ τους υπόλοιπους 300 σκότωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανατολικά του ποταμού.

Ακολουθεί ο πολεμικός χάρτης της ανατολικής Συρίας, όπου με μαύρο χρώμα βλέπετε τα εδάφη που κατέχει ακόμα το Ισλαμικό Κράτος. Όπως φαίνεται ότι είναι αποφασισμένο να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους. Με κίτρινο χρώμα απεικονίζονται τα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη και με κόκκινο οι κυβερνητικοί.

Σχετικά άρθρα