Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ενώ πήγαινε σε διαδήλωση (βίντεο)

Συνελήφθη ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ενώ πήγαινε σε διαδήλωση (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξέι Ναβάλνι, Βίντεο, Μόσχα, Ρωσία,

Υπό κράτηση τέθηκε ο Ρώσος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, λίγη ώρα αφότου έφθασε σε συγκέντρωση οπαδών του κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στο κέντρο της Μόσχας, όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

«Με συλλαμβάνουν. Αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Ελάτε στην Τβερσκάγια. Δεν έρχεστε εδώ για μένα, αλλά για σας και το μέλλον σας», ανέφερε στην ανάρτησή του, καλώντας σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά του Ρώσου προέδρου.

Νωρίτερα, η Αστυνομία είχε εισβάλει στα γραφεία του Ναβάλνι, επικαλούμενη αναφορές για απειλή βόμβας, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, πραγματοποιήθηκε έφοδος και σε διαμέρισμά του.

Τελικώς ο Ναβάλνι τέθηκε υπό κράτηση στην οδό Τβερσκάγια, κύρια αρτηρία του κέντρου της Μόσχας, όπου είχαν συγκεντρωθεί μερικές εκατοντάδες οπαδοί του.

Παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι υποστηρικτές του, ο Ναβάλνι οδηγήθηκε σε κλούβα από κρανοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι τον έριξαν στο έδαφος, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Στη Μόσχα, εκατοντάδες υποστηρικτές του Ναβάλνι συμμετείχαν στην πανεθνική ημέρα διαμαρτυρίας κατά των Αρχών, καλώντας τους ψηφοφόρους να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, για τις οποίες υποστηρίζουν ότι θα είναι εκλογές νοθείας.

Και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ναβάλνι, ενώ σχεδόν 90 άτομα έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την καταμέτρηση που πραγματοποίησε στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) ο ιστότοπος OVD-Info.

Δείτε σε βίντεο τη σύλληψη:

Σχετικά άρθρα