Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές θράσος: Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Μανμπίτζ

Πρωτοφανές θράσος: Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας την Τετάρτη, την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες των YPG, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την Τετάρτη, πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα επεκτείνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Συρία στην πόλη Μανμπίτζ, μια ενέργεια που θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει τις τουρκικές δυνάμεις ενώπιον εκείνων των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την ομόλογό του της Αυστρίας, ο κ. Τσαβούσογλου επισήμανε ότι η Τουρκία δεν θα επιτεθεί εναντίον συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εκτός εάν κινηθούν εναντίον της.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κίτρινο χρώμα τα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη. Με κόκκινο χρώμα η συριακή κυβέρνηση. Με πράσινο ανοιχτό οι «μετριοπαθείς ισλαμιστές και με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα. Με γαλάζιο τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη.

Σχετικά άρθρα