Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι έγινε στο “ροζ” φιλανθρωπικό γκαλά – Οι καταγγελίες που συγκλονίζουν τη Βρετανία

Τι έγινε στο “ροζ” φιλανθρωπικό γκαλά – Οι καταγγελίες που συγκλονίζουν τη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σεξουαλική Παρενόχληση,

Αναστάτωση στην κοινή γνώμη στη Βρετανία, κλυδωνισμούς στην «αριστοκρατία» και αμηχανία στην Ντάουνινγκ Στριτ προκαλούν οι αποκαλύψεις πως η επιχειρηματική και πολιτική ελίτ εμπλέκεται σε σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Ρεπορτάζ των Financial Times αποκαλύπτει πως γυναίκες που προσλήφθηκαν να ψυχαγωγήσουν την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού και πολιτικού γίγνεσθαι της Βρετανίας, κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικού γκαλά, έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της, η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει πως την περασμένη Πέμπτη, στις 10 το βράδυ, οργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Dorchester» στο Λονδίνο το μυστικοπαθές ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά του «President’s Club», στόχος του οποίου είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για σημαντικούς σκοπούς.

Γι’ αυτό πραγματοποιούνται δημοπρασίες, που φέτος φέρεται να ήταν ένα γεύμα με τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον ή ένα απογευματινό τσάι με τον Μαρκ Κάρνεϊ, επικεφαλής της Τράπεζας της Βρετανίας.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις… πικάντικες αποκαλύψεις της εφημερίδας, το «President’s Club» -το οποίο πρόκειται ουσιαστικά για ένα φιλανθρωπικό επενδυτικό κεφάλαιο- ανακοίνωσε πως θα βάλει «λουκέτο» έπειτα από 33 χρόνια λειτουργίας και δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει καμία άλλη εκδήλωση, χωρίς ωστόσο να απαντήσει στις καταγγελίες της «F.T.».

Νωρίτερα, ένας εκ των διευθυντών του, ο επιχειρηματίας Ντέιβιντ Μέλερ, ανακοίνωσε την παραίτησή του από μη εκτελεστικό διοικητικό μέλος του υπουργείου Παιδείας.

Στην ετήσια εκδήλωση συμμετέχουν μόνο άντρες και την Πέμπτη υπολογίζεται πως έδωσαν το παρών 360 προσωπικότητες από το χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των οικονομικών και της ψυχαγωγίας, και προσελήφθησαν 130 κορίτσια για να διασκεδάσουν τους προσκεκλημένους.

Προηγουμένως είχαν ενημερωθεί ώστε να φορούν μαύρα σέξι φορέματα, αντίστοιχου χρώματος εσώρουχα και ψηλοτάκουνες γόβες, και σύμφωνα με τους ρεπόρτερ στο πάρτι που έγινε οι γυναίκες -που σημειώνεται πως δεν ήταν πόρνες ή συνοδοί πολυτελείας- παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, δέχτηκαν ανήθικες προτάσεις και άσεμνες χειρονομίες, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ακόμη κάποια επίσημη καταγγελία.

Κατά τη διάρκεια της εξάωρης παραμονής των ισχυρών ανδρών της αριστοκρατίας, της πολιτικής, και των επιχειρήσεων στο ξενοδοχείο, οι γυναίκες αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν τα σεξιστικά σχόλιά τους, «χουφτώματα» κάτω από τις φούστες τους, επίμονες προτάσεις για να συνεχίσουν τη βραδιά σε δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ ένας εκ των καλεσμένων φέρεται να έδειξε το μόριό του σε κάποια από τα κορίτσια.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι αποκαλύψεις έχουν θορυβήσει το πρωθυπουργικό γραφείο, με τον εκπρόσωπο της Τερέζα Μέι να υποστηρίζει πως ένιωσε «άβολα» διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας, με την υπόθεση να αναμένεται να λάβει διαστάσεις αφού ο υφυπουργός Νάντχμ Ζαχάουι υπέβαλε την παραίτησή του, καθώς κατηγορήθηκε ότι σιώπησε μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Σχετικά άρθρα