Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός σε μάχη με Κούρδους στην Εφρίν ο Τουρκμένος οπλαρχηγός Αχμάντ Φαγιάντ Αλ Χαλάφ

Νεκρός σε μάχη με Κούρδους στην Εφρίν ο Τουρκμένος οπλαρχηγός Αχμάντ Φαγιάντ Αλ Χαλάφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Ένας σημαντικός και υψηλά ιστάμενος οπλαρχηγός των μισθοφόρων φιλότουρκων ισλαμιστών, σκοτώθηκε την Τρίτη σε μάχη με τους Κούρδους πολιτοφύλακες στα βόρεια του θύλακα της Εφρίν.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, που επικαλείται το Al Masdar News, ο Αχμάντ Φαγιάντ Αλ Χαλάφ, ο Τουρκμένος διοικητής της Ταξιαρχίας Σαμαρκάντ (Σαμαρκάνδη), σκοτώθηκε στην απόπειρά του να καταλάβει το χωριό Χαμάμ στα βόρεια της Εφρίν.

Ο Χαλάφ είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος οπλαρχηγός των μισθοφόρων των Τούρκων που σκοτώνεται στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», όπως ονομάστηκε η εισβολή στην Εφρίν.

Να σημειωθεί ότι οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν την Τρίτη και έδιωξαν μακριά από τη Χαμάμ τους μισθοφόρους των Τούρκων.

Η Ταξιαρχία Σαμαρκάνδη είναι μια τουρκμενική ένοπλη δύναμη. Οι Τουρκμένοι είναι τουρκικές νομαδικές φυλές που μετά τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ξέμειναν στα εδάφη όπου δημιουργήθηκαν η Συρία και το Ιράκ.

Τουρκμένοι ζουν στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ. Η Τουρκία τους θεωρεί τουρκικές μειονότητες. Η πλειονότητα των μισθοφόρων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που μάχονται υπό τουρκικές εντολές στη βορειοδυτική Συρία είναι Τουρκμένοι, δηλαδή είναι Τούρκοι της Συρίας.

Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε το χάος του εμφυλίου στη Συρία για να δημιουργήσει και να εξοπλίσει ένοπλα σώματα ομογενών της, που δρουν ως άτακτος τουρκικός στρατός.

Οι Τουρκμένοι στη Συρία υπολογίζονται σε 1,5 εκ. και λέγεται ότι ακόμα 2 εκ. Τουρκμένων της Συρίας έχουν εξαραβιστεί γλωσσικά. Οι Τουρκμένοι εμφανίστηκαν στη Συρία τον 11ο αιώνα.

Σχετικά άρθρα