Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί σε μάχες με Κούρδους (YPG) στην Εφρίν (φωτο)

Τρεις νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί σε μάχες με Κούρδους (YPG) στην Εφρίν (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τούρκοι, Χαλέπι,

Στους τρεις νεκρούς ανέβηκαν οι τουρκικές απώλειες της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή της τουρκικής εισβολής στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από κουρδικά πυρά σε τέσσερις ημέρες μάχης, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Τούρκοι έχουν στείλει εμπροσθοφυλακή τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και οι ίδιοι κινούνται στα μετόπισθεν.

Την Τρίτη σκοτώθηκαν ο υπολοχαγός Ογιούζ Καάν Ουστά και ο στρατοχωροφύλακας Μεχμέτ Μεχμέτ Μουρατνταγί.

Τη Δευτέρα σκοτώθηκε ο υπαξιωματικός Μουσά Οζαλκάν, ο οποίος ήδη κηδεύτηκε στην Άγκυρα. Στην κηδεία του πρώτου νεκρού παρέστη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλα στελέχη της ισλαμιστικής κυβέρνησης.

Συνολικά δύο μεραρχίες του τουρκικού στρατού, περίπου 20.000 άνδρες, έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν.

Στην εισβολή συμμετέχουν και 5.000 φιλότουρκοι ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που οι Τούρκοι έχουν στείλει εμπροσθοφυλακή για να μετριάσουν τις δικές τους απώλειες.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε την Κυριακή ότι οι Κούρδοι έχουν 8.000 με 10.000 πολιτοφύλακες για να υπερασπιστούν την Εφρίν, ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό τις τελευταίες ώρες, στην Εφρίν σπεύδουν κουρδικές ενισχύσεις από παντού.

Δείτε τους νεκρούς Τούρκους:

Ογιούζ Καάν Ουστά, υπολοχαγός, σκοτώθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018.

Ο στρατοχωροφύλακας Μεχμέτ Μεχμέτ Μουρατνταγί, επίσης σκοτώθηκε την Τρίτη.

Μουσά Οζαλκάν, ο πρώτος νεκρός. Σκοτώθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Δείτε τον επικαιροποημένο πολεμικό χάρτη στη βορειοδυτική Συρία:

Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με γαλάζιο χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Επίσης με γαλάζιο χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές που έχουν εισβάλει οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους στην περιοχή της Εφρίν. Με κόκκινο είναι η κυβέρνηση της Συρίας, με σκούρο πράσινο είναι η Αλ Κάιντα και με ανοιχτό πράσινο οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές. Αυτός ήταν ο χάρτης της περιοχής μέχρι την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, στις 22.11.

Σχετικά άρθρα