Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ο Τούρκος υπολοχαγός Ογιούζ Καάν Ουστά από κουρδικό βομβαρδισμό

Νεκρός ο Τούρκος υπολοχαγός Ογιούζ Καάν Ουστά από κουρδικό βομβαρδισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραδέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης ότι σκοτώθηκε και δεύτερος Τούρκος στρατιώτης στις μάχες με τους Κούρδους στο καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Ο νεκρός ήταν αξιωματικός του τουρκικού στρατού, υπολοχαγός, με το όνομα Ογιούζ Καάν Ουστά, τον οποίο βλέπεται στις φωτογραφίες.

Λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκε ο Τούρκος αξιωματικός δεν έγιναν γνωστές, αλλά πιστεύεται ότι έχασε τη ζωή του όταν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που υπερασπίζονται την Εφρίν, βομβάρδισαν τις τουρκικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων.

Επισήμως η Τουρκία έχει χάσει, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δύο άνδρες.

Οι Τούρκοι έχουν στείλει εμπροσθοφυλακή τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), με αποτέλεσμα οι απώλειες να καταγράφονται μεταξύ αυτών των ατάκτων.

Το σύνολο των τουρκικών δυνάμεων που εμπλέκεται στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή στην εισβολή στην Εφρίν, είναι δύο μεραρχίες (20.000 άνδρες). Οι ισλαμιστές μισθοφόροι, που έχουν στείλει μπροστά, είναι περίπου 5.000 άνδρες. Σύμφωνα με τουρκικούς υπολογισμούς, την Εφρίν υπερασπίζονται 10.000 Κούρδοι πολιτοφύλακες.

Σχετικά άρθρα