Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι παραδέχθηκαν τον πρώτο τους νεκρό στη μάχη της Εφρίν – Σκοτώθηκε σε τουρκικό έδαφος

Οι Τούρκοι παραδέχθηκαν τον πρώτο τους νεκρό στη μάχη της Εφρίν – Σκοτώθηκε σε τουρκικό έδαφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο παραδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας την πρώτη απώλεια Τούρκου στρατιώτη, στην τουρκική εισβολή στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

«Ο οπλίτης σκοτώθηκε στις 22 Ιανουαρίου στο χωριό Γκιούλμπαμπα στην επαρχία Κιλίς κατά τη διάρκεια της επιχείρισης Κλάδος Ελαίας σε συγκρούσεις με τρομοκράτες από το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν/Κουρδικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας/Ισλαμικό Κράτος», αναφέρεται στην τουρκική ανακοίνωση.

Το γεγονός ότι οι Τούρκοι ταυτίζουν τους Κούρδους αντάρτες με το Ισλαμικό Κράτος στην ανακοίνωσή τους, φανερώνει πόσο ασόβαρο καθεστώς είναι, αν και παριστάνουν ότι είναι κάποια «δύναμη».

Το σημαντικό σε αυτή την ανακοίνωση είναι, ότι ο Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε τουρκικό έδαφος και όχι σε συριακό. Πράγμα που σημαίνει ότι οι Κούρδοι έχουν μεταφέρει τις συγκρούσεις και στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι δεν έχουν δώσει στοιχεία για τις απώλειες των μισθοφόρων ισλαμιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που τελούν υπό τις εντολές τους και συμμετέχουν στην εισβολή στην Εφρίν.

Στον χάρτη που ακολουθεί βλέπετε ότι οι Τούρκοι έχουν εισέλθει στην Εφρίν από τα βόρεια, στα σύνορα με την επαρχία Κιλίς.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με γαλάζιο τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή, με κόκκινο η κυβέρνηση, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα και με ανοιχτό πράσινο οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Σχετικά άρθρα