Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν εξαπολύει μπαράζ συλλήψεων εναντίον όσων μιλούν για την εισβολή στην Εφρίν

Ο Ερντογάν εξαπολύει μπαράζ συλλήψεων εναντίον όσων μιλούν για την εισβολή στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Ντιγιάρμπακιρ, Συρία, Τουρκία,

Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές κατά 35 ανθρώπων που είναι ύποπτοι για «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επιχείρησης που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην Εφρίν της Συρίας.

Τα εντάλματα, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, αφορούν 18 ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη και 17 στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγάλη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι, όπου οκτώ ύποπτοι συνελήφθησαν το πρωί.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ύποπτοι ότι έκαναν «προπαγάνδα» υπέρ των Μονάδων Προστασίας του Λαού, την κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας εναντίον της οποίας πραγματοποιεί η Άγκυρα από το Σάββατο επιχείρηση στην περιοχή Εφρίν.

Η Άγκυρα θεωρεί την πολιτοφυλακή αυτή τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται στενά με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Την πολιτοφυλακή υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, οι οποίες τη θεωρούν αποτελεσματική δύναμη στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα κατά 57 ανθρώπων που είναι ύποπτοι κυρίως για «τρομοκρατική προπαγάνδα», «υποκίνηση μίσους» ή «προσβολή του προέδρου» στο Twitter σε σχέση με την επιχείρηση στη Συρία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σχετικά άρθρα