Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο “νεολαίος” του SPD πάει κόντρα στο κόμμα του – Επιμένει στο “όχι” για μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία

Ο “νεολαίος” του SPD πάει κόντρα στο κόμμα του – Επιμένει στο “όχι” για μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Γερμανία,

Εκδηλώσεις σε όλη τη Γερμανία ενάντια στο μεγάλο συνασπισμό προανήγγειλε ο πρόεδρος της νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών «Jungsozalisten», Κέβιν Κιούνερτ, παρά το γεγονός ότι στο χθεσινό συνέδριο του κόμματος δόθηκε το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή του SPD στις διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες.

«Για μας ξεκινά τώρα το σημαντικότερο μέρος της δουλειάς μας. Θέλουμε να πείσουμε τα μέλη (του κόμματος) ότι η άποψή μας (όχι σε νέο συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες) είναι η σωστή και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

«Οταν υποβληθεί το σχέδιο της συμφωνίας για νέο συνασπισμό, εμείς, οι νέοι Σοσιαλδημοκράτες, θα οργανώσουμε εκδηλώσεις σε όλη τη Γερμανία και θα υποστηρίξουμε την άποψη μας» ανέφερε, προσθέτοντας πως «μετά τη -με μικρή διαφορά- απόφαση του συνεδρίου να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες για τον σχηματισμό νέου μεγάλου συνασπισμού» ο ίδιος δεν νιώθει ηττημένος.

«Το συνέδριο έλαβε την απόφαση με μικρή διαφορά, μάλλον μικρότερη από αυτήν την οποία ανέμεναν πολλοί. Οι διαφωνίες στη βάση ήταν πολύ έντονες, το διαπίστωσα σε όλες τις εκδηλώσεις στις οποία πήγα» σημείωσε.

Σχετικά άρθρα