Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί “ξεχείλισε” το αίμα στο Μεξικό με πάνω από 25.000 δολοφονίες τον τελευταίο χρόνο

Γιατί “ξεχείλισε” το αίμα στο Μεξικό με πάνω από 25.000 δολοφονίες τον τελευταίο χρόνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Εμπόριο Ναρκωτικών, Καρτέλ Ναρκωτικών, Μεξικό, Ναρκωτικά,

Στο Μεξικό καταγράφηκαν 25.339 ανθρωποκτονίες το 2017, εξαιτίας κυρίως του μεγεθυνόμενου κύματος βίας το οποίο συνδέεται με τη δράση συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά, κατέδειξαν κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Επιβεβαιώθηκε έτσι το ότι το 2017 ήταν η πιο πολυαίμακτη χρονιά αφότου άρχισαν να τηρούνται επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις δολοφονίες στη χώρα, το 1997.

Η γενική γραμματεία δημόσιας ασφάλειας, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου τα στοιχεία για τις ανθρωποκτονίες που διαπράχθηκαν τον Δεκέμβριο, οι οποίες ανήλθαν σε 2.219, πράγμα που σημαίνει ότι όλη τη χρονιά διαπράχθηκαν συνολικά τουλάχιστον 25.339 δολοφονίες, ένας αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με το 2016.

Η βία που συνδέεται με τα καρτέλ έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200.000 ανθρώπους από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν οι μεξικανικές ομοσπονδιακές αρχές εξαπέλυαν μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση με τη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων για να πατάξουν την εμπορία ναρκωτικών.

Για τους επικριτές αυτής της πολιτικής, ο λεγόμενος πόλεμος εναντίον των ναρκωτικών το μόνο που πέτυχε ήταν να πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις και τις δολοφονίες.

Οι περισσότερες ανθρωποκτονίες καταγράφονται στις Πολιτείες όπου η δράση των καρτέλ των ναρκωτικών είναι εντονότερη, όπως η Γκερέρο, στον νότο, ή η Βερακρούς, στα ανατολικά, σημειώνουν ειδικοί.

Σχετικά άρθρα