Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν το υπό κουρδικό έλεγχο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μενάγκ

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν το υπό κουρδικό έλεγχο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μενάγκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μενάγκ, που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο και βρίσκεται βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, κοντά στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν.

Οι Κούρδοι είχαν παραδώσει το συγκεκριμένο αεροδρόμιο στον ρωσικό στρατό, μάλιστα είχε υψωθεί και η ρωσική σημαία εκεί, αλλά οι Ρώσοι απέσυραν τις δυνάμεις τους από αυτό, περίπου 250 άνδρες, όπως και από τις άλλες περιοχές υπό κουρδικό έλεγχο, για να αφήσουν τους Τούρκους ανενόχλητους να επιτεθούν στους Κούρδους.

Η Γενική Διοίκηση των κουρδικών δυνάμεων στην Εφρίν, με πολεμικό ανακοινωθέν της, κατηγόρησε ευθέως τους Ρώσους ότι με δική τους άδεια επιτέθηκαν οι Τούρκοι και ότι τους θεωρούν συνένοχους στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο τουρκικός στρατός.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είχαν προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να καταλάβουν οι μισθοφόροι ισλαμιστές των Τούρκων, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), αλλά όλες τους οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις.

Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη αεροπορική βάση βομβαρδίζεται.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet μετέδωσε, επικαλούμενη τουρκικές κυβερνητικές πηγές, ότι το αεροδρόμιο βομβαρδίστηκε επειδή εκεί προσγειώνονταν αμερικανικά αεροπλάνα που παρέδιδαν όπλα στους Κούρδους.

Η πληροφορία αυτή δεν αληθεύει, αφού το αεροδρόμιο είχε δεχτεί ρωσική φρουρά.

Στην κεντρική φωτογραφία που δημοσιεύουμε, κάτοικος της περιοχής ανάρτησε selfie με τον πυκνό καπνό να ανεβαίνει από το αεροδρόμιο Μενάγκ αφού χτυπήθηκε από τους Τούρκους.

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, σημειωμένη με κόκκινο αστέρι η θέση της αεροπορικής βάσης Μενάγκ που βομβάρδισαν οι Τούρκοι:

Πολεμικός χάρτης της περιοχής της Εφρίν: Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με γαλάζιο χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης. Με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα και με ανοιχτό πράσινο οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Σχετικά άρθρα