Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η εισβολή των Τούρκων στην Εφρίν δεν εξυπηρετεί τη σταθερότητα στην περιοχή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η εισβολή των Τούρκων στην Εφρίν δεν εξυπηρετεί τη σταθερότητα στην περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η στρατιωτική επιχείριση που η Άγκυρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει ενάντια στις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας στην Εφρίν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας ή άλλων στην περιοχή, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Παρασκευή.

«Δεν πιστεύουμε ότι μια στρατιωτική επιχείριση είτε στην Εφρίν ή ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, εξυπηρετεί τον στόχο της περιφερειακής σταθερότητας, της συριακής σταθερότητας, ή ακόμα και τις τουρκικές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στα σύνορα τους», είπε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε καλέσει την Άγκυρα να μείνει επικεντρωμένη στον συνεχιζόμενο πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αμερικανοί, είναι ξεκάθαρο, προειδοποιούν την Τουρκία ότι η εισβολή της στην Εφρίν πιθανόν να οδηγήσει σε ευρύτερη αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής.

Σχετικά άρθρα