Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδισσα Οπλαρχηγός: «Εάν οι Τούρκοι εισβάλουν στην Εφρίν θα σκάψουν τους τάφους τους»

Κούρδισσα Οπλαρχηγός: «Εάν οι Τούρκοι εισβάλουν στην Εφρίν θα σκάψουν τους τάφους τους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η Κούρδισσα διοικητής των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ), Σοσίν Μπιρχάτ, σε δηλώσεις της στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA τόνισε ότι εάν το τουρκικό κράτος επιτεθεί στην Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, το μόνο που θα καταφέρει είναι να σκάψει τον λάκκο του.

Η Σοσίν Μπιρχάτ τόνισε ότι το τουρκικό κράτος φοβάται μια λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία, μετά και τις πρόσφατες διαδηλώσεις στο Ιράν, για αυτό και «η Τουρκία αύξησε τις επιθέσεις της στην Εφρίν για να κρύψει την κρίση στο εσωτερικό της».

Όπως ανέφερε, οι πάντες γνωρίζουν ότι οι φασιστικές πολιτικές του τουρκικού κράτους απέτυχαν, οι τουρκικές πολιτικές που σχεδιάζουν εισβολή στην Εφρίν είναι αυτοκτονικές και «η Τουρκία και όσοι επικροτούν τις πολιτικές της σκάβουν τους τάφους τους».

Υπογράμμισε ότι «οι μαχητές μας, που αντιστάθηκαν και απελευθέρωσαν δεκάδες χωριά στην περιοχή της Σέχμπα (βορειοδυτική Συρία), έχουν αποκτήσει πολεμική εμπειρία και ισχύ σήμερα».

«Η αντίσταση της Εφρίν θα σημάνει το τέλος της τουρκικής επέκτασης στη Συρία», είπε.

«Βρίσκονται αντιμέτωποι με την ιστορική αντίσταση της Εφρίν. Οι δυνάμεις μας δεν φοβούνται. Αυτή η αντίσταση θα έχει καλή έκβαση για τους λαούς της περιοχής ιδιαίτερα και θα είναι το τέλος της τουρκικής εισβολής στη Συρία», είπε η Σοσίν Μπιρχάτ.

Κατέληξε λέγοντας ότι ο λαός της Εφρίν διακρίνεται από πνεύμα αντίστασης προσθέτοντας ότι όλοι στην περιοχή θα αντισταθούν για την ελευθερία τους.

Σχετικά άρθρα