Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ κινδυνεύει με “παύση λειτουργίας”

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ κινδυνεύει με “παύση λειτουργίας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ντόναλντ Τραμπ,

Σε κατάσταση «παύσης λειτουργίας» για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2013 ενδέχεται να βρεθεί από το Σάββατο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμβιβάσει τις διαφορές του και να υιοθετήσει έναν προσωρινό προϋπολογισμό, μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε ότι «είναι πιθανό» να υπάρξει μια παύση λειτουργίας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους Δημοκρατικούς.

Νωρίτερα, είχε χαρακτηρίσει καταστροφική μια τέτοια εξέλιξη, ενώ επέκρινε το σχέδιο για την παράταση της χρηματοδότησης ενός προγράμματος για την υγειονομική ασφάλιση άπορων παιδιών (του λεγόμενου CHIP), που αποτελεί προτεραιότητα για τους Δημοκρατικούς.

Ο Λευκός Οίκος στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας ότι ο πρόεδρος στηρίζει πλήρως την πρόταση που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι Ρεπουμπλικανοί, που ελέγχουν το Κογκρέσο, θέλουν να περάσουν έναν προϋπολογισμό για το 2018 με αυξημένες τις αμυντικές δαπάνες, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Τραμπ.

Σε αντάλλαγμα για τις ψήφους τους, οι Δημοκρατικοί ζητούν να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα των 690.000 «Dreamers», των ανθρώπων που έφτασαν παράτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν ανήλικοι και κινδυνεύουν με απέλαση εάν τερματιστεί το πρόγραμμα DACA που τους πρόσφερε προσωρινά άδεια παραμονής και εργασίας.

Σε μια ενδεχόμενη «παύση λειτουργίας» του ομοσπονδιακού κράτους, οι δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούνται «μη απολύτως αναγκαίοι» θα τεθούν σε αναγκαστική αργία.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2013, όταν είχαν τεθεί σε «τεχνική αργία» 850.000 άνθρωποι.

Σχετικά άρθρα