Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μισθοφόροι των Τούρκων προετοιμάζονται για εισβολή στην Εφρίν (βίντεο)

Οι μισθοφόροι των Τούρκων προετοιμάζονται για εισβολή στην Εφρίν (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Οι παραστρατιωτικοί του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ισλαμιστικού μισθοφορικού στρατού υπό τις διαταγές των Τούρκων, ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες τους για τη μεγάλη επίθεση που έχει προαναγγείλει η Άγκυρα ενάντια στις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, σοσιαλπατριωτικές κουρδικές πολιτοφυλακές, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έχουν συγκεντρώσει και εκπαιδεύσει μια δύναμη από 20.000 άνδρες του FSA για την εισβολή στην Εφρίν.

Στην πραγματικότητα οι μισθοφόροι ισλαμιστές δεν είναι τόσοι. Στη δύναμη αυτή συμπεριλαμβάνονται και Τούρκοι παραστρατιωτικοί, μισθοφόροι, ακροδεξιοί και άλλοι «εθελοντές», όπως και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Πρόκειται δηλαδή για έναν τουρκικό στρατό «μασκαρεμένο» σε «συριακή αντιπολίτευση».

«Είμαστε έτοιμοι για τη μάχη που θα ξεκινήσει μετά από λίγες ημέρες για να απελευθερώσουμε τους αδελφούς μας Κούρδους στην Εφρίν από τους αυτονομιστές. Τους υποστηρίζουμε και τους συμπαραστεκόμαστε», δήλωσε ένας διοικητής των μισθοφόρων των Τούρκων.

Τις τελευταίες ημέρες το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει συνεχώς τις θέσεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην Εφρίν, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εισβολή.

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι της Συρίας έστειλαν ισχυρές ενισχύσεις στον θύλακά τους, οι οποίες πέρασαν για να φτάσουν στον προορισμό τους μέσα από εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση.

Η συριακή κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται ότι η Τουρκία έχει σχέδιο να καταλάβει όσα περισσότερα εδάφη της βόρειας Συρίας προλαβαίνει, για να συστήσει στη συνέχεια σε αυτά ένα ψευδοκράτος προτεκτοράτο της όπως και στην Κύπρο, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Συρίας διαμήνυσε στην Άγκυρα ότι η συριακή αεράμυνα αλλά και χερσαίες δυνάμεις είναι έτοιμες να αποκρούσουν μια τουρκική εισβολή στην Εφρίν.

Επειδή στην Εφρίν έχουν αναπτυχθεί Ρώσοι στρατιώτες στο πλευρό των Κούρδων, τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Πέμπτη τη Μόσχα ζητώντας άδεια για να επιτεθεί στους Κούρδους.

Δείτε βίντεο με τους μισθοφόρους των Τούρκων να προετοιμάζονται για την εισβολή στην Εφρίν:

Σχετικά άρθρα