Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ζήτησαν από τους Ρώσους άδεια για να επιτεθούν στους Κούρδους της Συρίας

Οι Τούρκοι ζήτησαν από τους Ρώσους άδεια για να επιτεθούν στους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Βαλέρι Βασίλεβιτς Γκερασίμοφ, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χακάν Φιντάν, Χαλέπι, Χουλουσί Ακάρ,

Ο Αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Χουλουσί Ακάρ, ταξίδεψε την Πέμπτη στη Μόσχα για να συναντήσει τον ομόλογό του, στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Σύμφωνα με κρατικά τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος στρατηγός συζήτησε με τον Βαλέρι Γκερασίμοφ την παρούσα κατάσταση στη Συρία και την πιθανότητα μιας τουρκικής στρατιωτικής επιχείρισης στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Τον Τούρκο Αρχηγό συνόδευσε και ο επικεφαλής της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών της Τουρκίας, MİT, Χακάν Φιντάν.

Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να της επιτρέψει να εισβάλει στον κουρδικό θύλακα Εφρίν για να εξοντώσει τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Στην Εφρίν έχουν αναπτυχθεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες ρωσικά στρατεύματα, στο πλευρό των Κούρδων, ενώ και η κυβέρνηση της Συρίας προειδοποίησε την Τουρκία ότι εάν επιτεθεί στην Εφρίν θα το θεωρήσει επιθετική ενέργεια και θα καταρρίψει τα τουρκικά αεροσκάφη που θα επιχειρήσουν να βομβαρδίσουν.

Οι Τούρκοι κατηγορούν τους Κούρδους της Συρίας ότι εξοπλίζονται από τους Αμερικανούς για να διαμελίσουν μελλοντικά την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα